Languedoc

 

kuddebewaker van schapen - zeldzaam ras - kuddedrijver - agressief karakter

 
LAND VAN HERKOMST : Frankrijk
Varianten : Camargue, Larzac, Grau, Farou, Carrigues

GESCHIEDENIS
De Languedocs zijn de grotere, sterkere, energiekere honden van de Franse herdersfamilie. Zij worden hoofdzakelijk gebruikt in de Languedoc en in de Provence. Deze honden zijn net zo gehard als elk ander lid van de herdersfamilie en zijn net zo imposant als de sterke berg-waakhonden. Deze multi-funtionele honden werken alleen met de herder en met de aan hem toegewezen schapen.

IDEALE RASKENMERKEN
De herdershonden van de regio Languedoc in Frankrijk bestaan in werkelijkheid uit vijf types en worden samengevat onder de naam 'Le Chien de Berger du Languedoc'. De vijf types zijn de Camargue, de Larzac, de Grau, de Farou en de Carrigues. De schofthoogte bedraagt 40,5 tot 56 cm. Deze honden hebben een dubbele vacht ter bescherming. De bovenvacht is geelbruin, vaak donker gekleurd, met witte tekening op het hoofd en voorhoofd. De onvervacht bevat meestal witte haren.

AARD
Deze honden zijn niet gemakkelijk te benaderen en zijn zeer onafhankelijk. De Languedoc kan niet gezien worden als een huisdier. Herders klagen bijna nooit over hem, aangezien zij veel aan hem te danken hebben. Ze hebben echter een slecht humeur en zijn agressief, dus helemaal geen beminnelijke huisdieren.

 

naar hondenrassen >>