Leopard Cur

 

agressief karakter - goede waakhond - speurhond - groot wild jager

 LAND VAN HERKOMST : Amerika

GESCHIEDENIS
Deze taaie hond was in staat de eerste Amerikaanse kolonisten te beschermen tegen aanvallen van de Indianen en hen te helpen bij het verschaffen van voedsel. Dit verklaart de opkomst van de Cur in Amerika. Het Mekka van de Leopard Cur was North Carolina. Europese honden (voornamelijk Britse en Franse) droegen waarschijnlijk bij aan de ontwikkeling van deze honden. Slechts weinigen weten werkelijk wat de achtergrond van deze hond is en de meeste hebben geen interesse in deze speculaties. Het belangrijkste is dat de hond werkt, en goed werkt.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze krachtige en karaktervolle hound haalt zijn kracht uit een pezig en gespierd lichaam. De kenmerkende kleur van het ras is 'luipaard-gevlekt'. Andere kleuren zijn zwart/tan, blauw, gestroomd, en geel. De vacht is dicht en glad. Het gewicht bedraagt 20 tot 35 kg. De snuit is lang en de oren zijn middelgroot.
AARD
De Leopard Cur wordt gedreven door een intens verlangen om zijn baas te plezieren. Het is een hond voor één persoon en is daarom waarschijnlijk niet de beste keuze als familiehond. Zijn moedige en waakzame aard maken van hem echter een onmisbare waakhond.

 

naar hondenrassen >>