Lithuanian
Hound

 

klein en groot wild jager - speurhond - bestand tegen alle weerstypen

 
LAND VAN HERKOMST : Lithouwen / Rusland

GESCHIEDENIS
Vlijtige Russische fokkers kruisten Bloedhonden, Beagles, Poolse hounds en een mengeling van Russische honden in een verwoede poging om de oorspronkelijke Curlandish Hound te recre๋ren. Het resultaat was de Lithuanian Hound. Hij is succesvol bij de jacht op wilde zwijnen, hazen en vossen. Deze Russische werker is een waardige toevoeging aan de rangen van de hounds.
 

IDEALE RASKENMERKEN
Deze hound heeft een a-typische lichaamsstructuur. Zijn matig gevormde flanken zijn haast in tegenspraak met zijn flinke lichaam en zware botstructuur. Hij is indrukwekkend om zien : gespierd, glad en vastberaden. De schofthoogte bedraagt 53 tot 61 cm. De kleur is altijd zwart met beperkte tan tekening. De botten van de hond zijn minder zwaar dan die van menig andere hound van zijn afmetingen. De staart is tamelijk lang en wordt laag gedragen.

AARD
Dit is een innemende en uitbundige hound, die veel van de verve en de verschijning van zijn verloren prototype heeft overgenomen. Hij is niet te overtreffen, snel en volhardend tijdens de jacht. Als metgezel is hij aangenaam en vriendelijk. Buiten Lithouwen komen er weinig of geen exemplaren voor.

 

naar hondenrassen >>