Majestic Tree
Hound

 

ideale gezelschapshond - groot wild jager - veel beweging nodig - speurhond - goede afschrikker

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika

GESCHIEDENIS
De Majestic werd door Amerikaanse jagers gefokt om grote wilde katten uit het Zuiden, die de paarden doodden, weg te houden. Hij moest daarom groot en ontzagwekkend zijn. Toen de jagers het type fokten, wilden zij ook dat de hond de kwaliteiten van een speurhond die koude sporen kon volgen, bezat (net zoals het oudere type dat had). De Majestic kan niet getypeerd worden als een snelle werker. De verstandige liefhebber zal echter nooit suggereren dat hij tijd verspilt. Voor zover kan worden nagegaan is de Bloedhond zijn voorvader.

IDEALE RASKENMERKEN
De Majestic Tree Hound is het toonbeeld van een grote werkhond. Hij is massief en staat als een rots. Men ken hem niet moeders mooiste noemen, maar toch heeft hij net zoveel waardigheid en is hij net zo edel als een goed gefokte showkampioen.  De Majestic kan 79 cm groot worden en torst zo'n 45 kg aan spieren met zich mee. De vacht kan in alle kleuren voorkomen, maar meestal heeft hij wel een witte achtergrond. De vacht is kort, dik en dicht.

AARD
Deze hound is poeslief, in tegenstelling tot de wilde katten die hij verjoeg. Zijn hart is net zo groot al hijzelf. Hij is hartelijk en extravert. Het is een geliefd gezelschapsdier. De Majestic heeft echter wel voldoende ruimte en beweging nodig en hij ziet met tomeloze geestdrift uit naar 'etenstijd' !

 

naar hondenrassen >>