Miniature
Bull TerriŽr

 

ideale gezelschapshond - ideale huishond - ratterriŽr - goede waakhond

 
LAND VAN HERKOMST : Engeland

GESCHIEDENIS

Deze minihond werd teruggefokt van de kleinere standaard Bull TerriŽr om zijn grotere broer bij te staan in het rattenvangen. De Mini Bull (of Kleine Slag Bull TerriŽr) van nu heeft niet de problemen die andere minirassen vaak hebben. Het ras werd eens gezien als slechts een afgeleide van de standaard Bull TerriŽr, maar niet zo lang geleden zijn de kennenclubs begonnen het ras te registreren. Tegen het einde van de 19de eeuw waren de vier kg. zware Mini Bulls zeer in de mode in Groot-BrittanniŽ, maar dit vervaagde na verloop van tijd. In 1930 begon met dit ras weer terug te fokken. De hondjes wogen zo'n 9 kg, maar misten een goed gevormd hoofd en het gladiatorachtige vuur waar het ras zo bekend om stond.

IDEALE RASKENMERKEN
De Miniature Bull TerriŽr is goed in balans en goed gebouwd. Hij is zo'n 26 tot 36 cm groot en lijkt als twee druppels water op zijn grotere broer, de Bull TerriŽr. Het naar beneden gerichte, eivormige hoofd, wat karakteristiek is voor de Bull TerriŽr, wordt gesierd door sterke en gezonde tanden. Het lichaam is afgerond met een diepe borst. De rug is kort en sterk, net als zijn staart. Het gewicht moet in evenwicht zijn met de afmetingen.
AARD
De Miniature Bull TerriŽr van vandaag heeft nog de ziel van de Bull TerriŽr en zijn evenwichtige natuur. Hij is zeker niet onderhevig aan extremiteiten van de kleine gezelschapshondjes. Deze hond is vanwege zijn afmetingen en gedrag uitermate geschikt om in flats of appartementen te wonen. Indien hij in een gezin met kinderen goed wordt opgevoed, is de hond zeer welwillend en beschermend voor zijn bazen.

 

naar hondenrassen >>