Moscow Longhaired
Toy TerriŽr

 

kleine gezelschapshond - ideale huishond - behoeft speciale vachtverzorging - ratterriŽr

 
LAND VAN HERKOMST : Rusland

GESCHIEDENIS

Deze Moscow Longhaired Toy TerriŽr of Moscovian Miniature TerriŽr is een geharde en minuscule huishond, die niet veel voedsel nodig heeft om te kunnen overleven. De Langharige Chihuahua en enkele Engelse Toy TerriŽrs of Papillons werden waarschijnlijk gekruist om het ras te creŽren. Welke honden er precies gebruikt werden, is echter ťťn van de best bewaarde geheimen van Rusland. Laat in de jaren zeventig van de 20ste eeuw is begonnen met het scheppen van het ras. Het is dus in feite een jong ras.

IDEALE RASKENMERKEN
Deze kleine nieuwkomer in de hondenwereld is een klein, elegant gezelschapshondje. De vacht is lang, met overvloedige bevedering op de oren, de benen en de gecoupeerde staart. De buik is mooi opgetrokken. Het gezicht loopt scherp taps toe en de oren zijn zeer groot. De schofthoogte bedraagt 20 tot 28 cm met een gewicht van 2 tot 3 kg. Deze Moskovitische dreumes kan effen tankleurig zijn of zwart, bruin, sabelbontkleurig en reebruin, allemaal met tankleurige vlekken of effen met een merle-tekening.
AARD
De Moscow Longhaired Toy TerriŽrs zijn in Rusland erg in de mode, vooral de oudere inwoners van Rusland hebben zo'n hondje in huis. In een land waar de huizen bepaald klein zijn is een klein hondje met een Moskovitische achtergrond zeer geliefd, en dat zal waarschijnlijk nog vele jaren zo blijven. Deze hond is gemakkelijk op te voeden en gemakkelijk te verzorgen.

 

naar hondenrassen >>