Peruaanse Inca Orchid
Moonflower Dog

 

ideale huishond - zichthond - Paria oorsprong - behoeft speciale vachtverzorging

 
LAND VAN HERKOMST : Peru
Varianten : haarloos en behaard

GESCHIEDENIS
Deze haarloze Peruaanse hond werd door de Spaanse onderzoekers in Peru ontdekt. Deze Moonflowers waren nachtdieren die niet van het daglicht of van zonnestralen hielden. Zijn oorspronkelijke Inca-bazen fokten alleen met een geselecteerde groep honden, die lichte honden zouden voortbrengen. Dit ras heeft problemen met het gebit en de huid, en de behaarde variëteit is van groot belang om deze kwalen tot het minimum te beperken. Dit is geen eigenaardigheid van de Peruaanse Orchid, maar een eigenschap van alle andere haarloze honden die met het semi-dodelijke, dominante gen voor haarloosheid geboren worden. Het ras neemt in aantal toe in het Amerikaanse werelddeel en enkele van deze honden nemen deel aan hondenwedstrijden.

IDEALE RASKENMERKEN
Het is misschien niet één van de mooiste honden. Deze Peruaanse Inca Orchid Moonflower Dog (of Perro Flora, Moonflower Dog) is een dunne hond met een lichte beenderstructuur die een beetje lijkt op een klein hertje met korte benen, maar natuurlijk zonder haar. De schofthoogte bedraagt zo'n 50 tot 65 cm en het gewicht 12 tot 23 kg. De huid is behoorlijk gevlekt, wat zijn kleur ook is, gecombineerd met een roze ondergrond, of is effen. Zijn huid is zacht en plooibaar. Hij heeft de neiging zijn ogen tot spleetjes te knijpen in het daglicht en dit vanwege overgevoeligheid. Net als bij de andere haarloze rassen, bestaat er een behaarde variante, waarbij de vacht iedere kleur kan hebben.
AARD
Voor de juiste eigenaar is de Moonflower een exotische attractie. Hij heeft wel speciale verzorging nodig voor zijn huid en is vaak onrustig in de avonduren, wanneer de zon ondergaat. Als gezelschapsdier is hij slim en kalm.

 

naar hondenrassen >>