Redbone
Coonhound

 

groot wild jager - heeft veel beweging nodig - speurhond - wasberenjager

 
LAND VAN HERKOMST : Zuid Amerika


GESCHIEDENIS
Fokkers uit het Amerikaanse Zuiden, om precies te zijn uit Tennessee en Georgia, wilden een hound die sneller was en een betere neus had dan de reeds bestaande coonhounds. De fokkers gebruikten voor de ontwikkeling van deze Redbone verschillende foxhounds en voegden hier wat 'cur-kracht' aan toe. Het resultaat leek betrouwbaar. De hond is niet al te groot van stuk, ziet eruit als een foxhound en is zeer vastberaden. Hij wordt voornamelijk gebruikt om wasberen in een boom te jagen, maar kan ook getraind worden om op ander wild, zoals grote katten, te jagen.

IDEALE RASKENMERKEN
De Redbone is zo'n 66 cm groot en is een knappe, sterke en robuuste coonhound. Het gewicht gaat van 22 tot 31,5 kg. Deze hound is perfect geproportioneerd en heeft een feilloze neus en een melodieuze stem. De vacht is dicht en kort, en voelt vrij hard aan. De Redbone, zoals de naam al aangeeft, heeft een effen rode kleur (over eventuele witte tekening wordt niet moeilijk gedaan).
AARD

Deze Redbone is een veelgebruikte jager. Dit komt voornamelijk door zijn sterk verlangen om aan de wensen van zijn baas te voldoen en door de manier waarop hij dit doet. De Redbone is de verwezenlijking van de droom van elke jager. Hij heeft de pit van een terriėr en het uithoudingsvermogen van een husky. Binnenshuis is hij hartelijk en vriendelijk.

 

naar hondenrassen >>