Toy Fox TerriŽr

 

kleine en ideale gezelschapshond - ratterriŽr - eenvoudig vachtonderhoud - geschikt als geleidehond

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika

GESCHIEDENIS
Met de Toy Fox TerriŽr heeft Amerika getracht zijn eigen rood, wit en blauwe kleine TerriŽr te creŽren. Ondanks het feit dat het hondje niet echt de gewenste kleuren vertoont, hebben de Amerikanen toch meer succes dan de Britten met hun Toy Bulldog of Toy Bull TerriŽr. Deze rassen hadden een zwakke botstructuur en een zwakke gezondheid. De Toy Fox TerriŽr (of Amertoy, American Toy TerriŽr)  is echter uit de kleine Gladharige Fox TerriŽr gefokt en heeft daarom niet te kampen met de eerder genoemde complicaties. De oorspronkelijke fokkers van deze Amertoy's waren eigenaars van Gladharige Fox TerriŽrs, die gefascineerd waren door de kleinsten van het nest. Deze 'dwergjes' bleken allemaal veel levenslustiger dan de grotere broertjes. Om het type te perfectioneren werd hij gekruist met de Chihuahua en de English Toy TerriŽr.

IDEALE RASKENMERKEN
De Amertoy is een levendige gabber. Hij is prachtig geproportioneerd en heeft een gladde vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Het is belangrijk dat zijn lichaam hoekig is. De oren zijn puntig, v-vormig en staand. Zijn hoofd is licht gewelfd, maar nooit appelrond. De gewenste kleur van de vacht is driekleurig : wit en zwart met tankleurige vlekken. Maar de kleuren wit/tan en wit/zwart zijn ook toegestaan. De schofthoogte bedraagt 25 cm en het gewicht 1,5 tot 3,5 kg.
AARD

Deze Toy Fox TerriŽr is een hele hand vol. Hij is een komisch en intelligent maatje en hij is zeker de ideale hond voor mensen die zo'n vrolijk gezelschap op prijs stellen. Hij is zijn hele leven lang speels als een jonge hond. Deze eigenschap, samen met zijn levenslust, zorgt voor vele vaak komische uurtjes.

 

naar hondenrassen >>