Treeing Tennessee
Brindle

 

klein wild jager - heeft veel beweging nodig - speurhond - wasberenjager

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika


GESCHIEDENIS
De liefhebbers van de Brindle namen niet de moeite om de hounds die voor hen werkten een naam te geven, net als bij de meeste jagers in hete Amerikaanse Zuiden. Jagers maakten generaties lang van deze kleine Brindles gebruik en waren duidelijk op de hoogte van de buitengewone kwaliteiten die deze honden bezaten of het gebied van het achtervolgen en het lokaliseren van wild. De prooien van het ras zijn ondermeer wasberen, eekhoorns en buidelratten. Voor jagers is er geen verdraagzamere en meer toegewijde werker dan deze Treeing hound.

IDEALE RASKENMERKEN
Het pittige stevige lichaam van de Treeing Tennessee is gespierd en hoekig. De vacht, die gevarieerd gestroomd is, is kort en dicht en voelt glad aan. De schofthoogte bedraagt 40 tot 61 cm en het gewicht 18 tot 22,5 kg. De benen zijn goed ontwikkeld en krachtig, en zorgen ervoor dat de hond snel en geco÷rdineerd kan werken.
AARD

De Brindles behagen hun eigenaars met hun stoutmoedigheid en geven duidelijk blijk van affectie. Ze zijn extravert en kalm. De puppies moeten al op jonge leeftijd blijk geven van deze kwaliteiten. Het is een krachtig en gemakkelijk te onderhouden ras. Het africhten wordt vergemakkelijkt door hun intelligentie. Deze verhoogt echter ook hun gevoeligheid voor uitbranders en verwaarlozing.

 

naar hondenrassen >>