Treeing Walker
Coonhound

 

ideale gezelschapshond - wasberenjager - speurhond - heeft veel beweging nodig

 
LAND VAN HERKOMST : Amerika / Engeland


GESCHIEDENIS
De Walker Foxhound stamt af van de Engelse Foxhound. De Treeing Walker stamt op zijn beurt weer af van de Walker Foxhound. Deze stamboom levert ons een efficiŽnte jager op . Hij lijkt nog steeds op de Engelse Foxhound. Doordat zijn mannelijke energie gekoppeld is aan een nooit aflatend jachtinstinct en doordat het dier erg snel is, is deze coonhound niet te stoppen. Het geslacht van de coonhound stopt niet echt bij de Walker. Er worden nog andere types door Amerikaanse jagers gebruikt. Eťn van deze coonhounds staat bekend als de Running Walker.

IDEALE RASKENMERKEN
De Treeing Walker is een middelgrote, goed gebouwde hound, die een buigzaam en duurzaam frame heeft. De vacht is, net als bij andere coonhounds, strak, glad en glanzend. Het driekleurig patroon heeft de voorkeur, maar tweekleurige honden worden echter ook geaccepteerd. De schofthoogte bedraagt 51 tot 69 cm en het gewicht 22,5 tot 34 kg.
AARD

Deze honden zijn intelligent en bekwaam. Het africhten levert weinig moeilijkheden op. Deze honden leren van de voorbeelden die zij voorgeschoteld krijgen. Het zijn in eerste instantie werkers en jagers die te rusteloos zijn om in huis rond te hangen zonder iets te doen. Voor de Treeing is werk geen werk, maar sport en afleiding. Volgens jagers hebben deze honden en hun vacht weinig verzorging nodig. Veel en constante aandacht schijnt ze echter wel goed te doen (wat normaal is).

 

naar hondenrassen >>