Atrophaneura Coon

 
   
 

 

 

Deze vlinder heeft een bijzonder groot verspreidingsgebied. Hij komt onder andere voor in het noordelijk deel van India, in Birma, Thailand, Laos, Vietnam en het zuidelijke deel van China. Er worden acht ondersoorten onderscheiden, waarvan vooral de ondersoort uit India zeer zeldzaam is.
Hij valt op door de lange, smalle voorvleugels die met name bij het mannetje uitgesproken zijn. Verder hebben ze bijzonder gevormde, gemakkelijk afbrekende staarten van hun achtervleugels. Het felgeel gekleurde achterste deel van het achterlichaam is een waarschuwing voor vogels dat de vlinder oneetbaar is. De vlinders bezoeken veel bloemen van de Lantana.