Catopsilia florella

 
   
 

 

 

Deze vlinder heeft een verspreidingsgebied dat zich uitstrekt van Afrika tot in China en MaleisiŽ in oostelijk AziŽ. De mannetjes zijn wit en hebben een opvallende zwarte stip middenop hun voorvleugel. De kleur van de vrouwtjes varieert van wit tot geel. De voedselplant van de rupsen is cassia. In het Afrikaanse deel van zijn verspreidingsgebied is dit een trekvlinder.