Date-tips

 

Vrouwen op het net klik hier

 
Met deze tips heeft je date een grote kans van slagen!

Voor de date

Je hebt het voor elkaar: je hebt een date met hém. De grote vraag is alleen: wat gaan jullie doen? Het weinig originele diner-voor-twee is perfect om elkaar beter te leren kennen: in een leuk, klein restaurantje praat het makkelijker dan in je overvolle stamkroeg. Lekker eten en kaarslicht bevorderen natuurlijk ook de sfeer. Spreek van tevoren af in wat voor soort restaurant jullie gaan dineren. Kom jij in spijkerbroek en zit hij in pak, dan voel je je waarschijnlijk niet zo prettig. Om wat origineler voor de dag te komen kun je een wandeling maken in de bossen of langs het strand. Daarna lekker lunchen. Spreek de eerste keer niet thuis af, dat komt (misschien) later wel.

Mensen concluderen binnen twintig seconden hoe ze een ander vinden. Je eerste indruk is dus cruciaal. Als je je date al kent is het belangrijk dat je lekker jezelf bent. Het zou een beetje raar zijn als je ineens een metamorfose hebt ondergaan. Heb je een blind date, wees dan ook jezelf. Zorg ervoor dat je je goed voelt bij wat je draagt. Bezoek de kapper, koop wat nieuws. Neem een ontspannen bad en doe een luchtje op. Spreek bij een blind date af wat je aandoet of wat je meeneemt. Zo voorkom je dat je je date over het hoofd ziet. Begin op tijd met ‘tutten’ want er is niets erger dan te moeten haasten om op tijd te komen.

Tijdens de date

Al lijkt je date de man van je dromen, verwacht er niet teveel van. Dat kan teleurstellingen alleen maar voorkomen. Als er geen druk is, zul je zien dat het allemaal wat makkelijker gaat. Als je zenuwachtig bent is dat normaal. Het is tenslotte niet niks om tegenover die geweldige man te zitten. Wees gewoon eerlijk over je gevoelens en je zult zien dat hij ook niet zonder zweethanden zit.

Toon interesse in de man tegenover je. Praat niet de hele tijd over jezelf maar luister ook naar wat hij te vertellen heeft. Zoek onderwerpen die jullie allebei interesseren, dat praat makkelijk. Verwerp de man niet aan een kruisverhoor. Ga tijdens je eerste date niet te veel in op je exen en problemen. Het is de bedoeling dat je een leuke avond hebt. Je date zit echt niet te wachten op zielige verhalen.

Na de date

Denk je tijdens de eerste date dat het niets wordt, maak dat dan op tijd duidelijk, het liefst nog diezelfde dag. Was het wel een succes, laat dat dan weten via een kaartje, smsje of emailtje. Natuurlijk wil je een nieuwe afspraak maken. Bel niet meteen de dag na de date, dat kan afschrikken. Een week wachten is ook geen goed idee, dat hou je trouwens niet eens uit! Bel gewoon na een paar dagen op en spreek wat af. Om te laten zien dat je je echt interesseert in je date, ga je iets doen waarvan je weet dat hij het leuk vind. Daar ben je als het goed is tijdens het gesprek achter gekomen. Houdt hij bijvoorbeeld erg van muziek, bezoek dan een concert.

Gino
 

 

Vrouwen op het net klik hier