Seksspelletjes

 

Liefde en seksualiteit klik hier

 
Voor de meeste kinderen is spelen leren en leren spelen. Seksspelletjes zijn opwindend en net zo leerzaam als andere spelletjes. Ze zijn op een bepaalde manier opwindend omdat ze een bepaald soort geheim gevoel geven. Seksspelletjes worden meestal in het geheim gespeeld, omdat kinderen voelen dat ze verboden zijn. Maar sommige spelletjes zoals tikkertje, verstoppertje en 'wie zoent wie' zijn niet verboden terwijl ze toch wel een beetje seksueel zijn. Het is erg opwindend om achter iemand die je aantrekkelijk vindt aan te rennen en te proberen hem of haar aan te raken. Normaal ben je daar te verlegen voor of de ander vindt het vervelend en wordt boos. Maar als je dat spelletje speelt moet je er juist achteraan rennen en moet je ze aanraken, dus dan mag het.
Hetzelfde geldt voor je verstoppen op een geheime plaats en wachten totdat iemand je vindt. Het is een beetje angstig maar wel erg opwindend, niet alleen het verstoppen maar ook het zoeken. Er zijn ook spelletjes waar jongens en meisjes iets moeten doen en een jongen en een meisje elkaar moeten zoenen waar de anderen bij zijn. Soms heb je geluk en vind je de jongen die je moet zoenen de leukste. Maar soms heb je pech en is het juist de meest vervelende jongen die je moet zoenen.

Die geheime spelletjes zijn niet allemaal even geheimzinnig. Je kunt bijvoorbeeld beroemde popsterren of filmsterren imiteren. Meisjes houden ervan om zich sexy te verkleden, hoge hakken aan te trekken, make-up op te doen, hun haar anders te doen en voor een publiek een show van dansen en zingen op te voeren.
Sommige volwassenen vinden dat soort spelletjes wel goed, anderen niet omdat ze voelen dat het iets met seks te maken heeft en daar zijn ze bang voor. Ze voelen zich schuldig over hun eigen seksuele gevoelens en gedrag en ze denken dat het het beste voor je is om maar niets van seks te weten, behalve dat het gevaarlijk is. Natuurlijk zijn ze ook jong geweest en wie weet waarom ze bang zijn geworden.

Een echt geheim spelletje is het aan elkaar laten zien van je seksorganen. Jongens zij erg geÔnteresseerd in de omvang van elkaars penis. Jongens voelen zich vaak minderwaardig als ze een kleine penis hebben, maar ze zullen merken dat als hij stijf wordt hij echt niet veel kleiner is dan die grote penissen. Meisjes hebben vaak dezelfde minderwaardigheidsgevoelens als ze nog steeds geen borsten hebben, en alle andere meisjes wel. Ook zij zullen later merken dat kleine borsten hebben veel voordelen heeft.

Jongens en meisjes kunnen hun seksorganen aan elkaar laten zien in spelletjes zoals 'doktertje '. De een speelt patiŽnt en de ander dokter die de patiŽnt onderzoekt met allerlei instrumenten, zoals een lepel of een echte thermometer. Als de dokter te wild is, zoals ook in het echte leven wel gebeurt, doet het pijn en is het niet leuk, maar soms is de dokter heel lief en zacht en dan is het lekker om betast en bevoeld te worden en wil je het zelf ook doen.

Huisje spelen is het meest echte spelletje. Je speelt dan een getrouwd stel en je doet allerlei dingen samen, zoals eten en drinken, uit kantoor komen, de baby voeden, televisie kijken, misschien een beetje over het werk praten, en dan uiteindelijk naar bed. Eerst tanden poetsen en dan samen onder de dekens, licht uit en dan... Wat ze dan precies doen is niet altijd duidelijk. Het spelletje kan dan afgelopen zijn of er volgt een imitatie van een geslachtsgemeenschap.

De meeste mensen beginnen met seksspelletjes voor hun 10e of 12e jaar. Ze spelen spelletjes met vrienden, broers, zussen of andere bekenden. Soms zijn ze jonger, soms ouder. Spelletjes spelen is een manier om de wereld te verkennen en om sociale intelligentie en vaardigheden te ontwikkelen. Dat geldt dus ook voor seksspelletjes.
 

 

Liefde en seksualiteit klik hier