De Australische Pony

 

Zoogdierenpagina klik hier >>>

 

In 1803 werden de eerste pony's in AustraliŽ geÔntroduceerd. Maar het duurde nog ruim honderd jaar voordat er een pony werd geproduceerd die genoeg karakter en diepte bezat om als apart ras te worden aangeduid. Tegenwoordig wordt de Australische Pony meestal als showpony gebruikt. Vroeger was het, met zijn goedaardige temperament, voornamelijk een rijpony voor kinderen. De Australische Pony heeft een prachtig, droog hoofdje met alerte, donkere ogen. De bovenlijn van de hals is mooi rond, de schuinliggende schouder is opvallend en de achterhand is ruim en goed gebouwd. De staart is hoog aangezet en oogt vrolijk. Het bot in het been is plat, hetgeen van kracht getuigt. De stokmaat loopt van 1.22 tot 1.42 m. Over het algemeen is dit een zeer aantrekkelijke showpony.

Pony's werden in 1803 in AustraliŽ geÔntroduceerd. Rond 1920 ontstond er een apart type. Negen jaar later werd het stamboek geopend met een foksignalement voor de pony. De Welsh Mountain Pony heeft veel bijgedragen aan het basismateriaal. De Shetland Pony werd geÔntroduceerd vanwege zijn stevige gestel en kracht. Later werden ook de Engels Volbloed, de Volbloed Arabier en de Hackney toegevoegd.

En verder...

Ondanks het feit dat dit een voortreffelijke pony is, zowel qua uiterlijk als qua temperament, is hij buiten AustraliŽ tamelijk onbekend.