Azteca

 

Paarden pagina - klik hier

 
De Azteca stamt af van het Spaanse Paard. Het ras is nog niet zo heel lang erkend, maar al wel een populair paard geworden. De geschiedenis van de Azteca begon in 1972, en het stamboek werd in de Verenigde staten 1989 geopend. De eerste Azteca's waren kruissingen tussen de AndalusiŽr en het Quarter Horse. Ook heeft de Azteca bloed van de Criollo. Van het stamboek mag je verschillende paarden met elkaar kruisen, al het paard wat er uitkomt niet meer dan 6/8 bloed van een ander ras heeft.

Lichaamsbouw

De Azteca heeft dezelfde bouw als dat van een warmbloedpaard, met een stokmaat van 1.43 tot 1.51 m. Zijn vachtkleur is effen en hij heeft een smal hoofd met een beetje een ramshoofd. De hals is licht gebogen, de rug kort en de bovenarm en schenkel zijn goed bespierd.

En verder...

De Azteca en zijn voorouders werden het standaardrijpaard van de Mexicanen, nadat de Spaanse Paarden in Mexico door de Conquistadores werden voorgesteld.
Maar het duurde tot 1972 voordat Mexico een eigen ras probeerde te fokken. De Azteca is sindsdien zo populair geworden, dat fokkers de vraag naar veulens nauwelijks kunnen bijhouden.
 

Paarden pagina - klik hier